En tunne kovinkaan montaa ihmistä, jolla olisi käytössään muu telekommunikaatiolaite, kuin älypuhelin. Jos tavis-puhelimen käyttäjältä kysytään, eivät he varmaankaan koe tarvitsevansa sitä teknologiaa ja niitä ominaisuuksia, jotka älypuhelin tarjoaisi. Saman kysymyksen suhteen älypuhelimen omistaja luultavasti sanoo, että tarvitsee niitä ominaisuuksia, jotka älypuhelin tarjoaa.

Kumpi on väärässä? Eihän nyt kukaan herran jumala voi olla ilman älypuhelinta näinä päivinä, joten onko niin että me älypuhelimen käyttäjät olemme täysin markkinointikusetuksen uhreja, vailla minkään sortin todellisuuteen perustuvaa argumenttia älypuhelimen ominaisuuksien tarpeellisuuksista? Vai, onko tavispuhelimen käyttäjä sen verran jälkkis, ettei kehityksen tuuli ole vielä kampaukseen tarttunut?

Kuten aina, tai lähes aina vastaavien vastakkainasettelujen kohdalla, itse kysymyksen asettelu on aika viturallaan.

"...tarvitsen..."

Jos lähestytään tätä vastakkainasettelu-esimerkkiä nyt kuitenkin yllä olevilla tiedoilla, niin tavispuhelimen omistaja on ehdottoman oikeassa. Hän ei tarvitse älypuhelinta. Ja kuka tahansa nokkela nörde, joka pystyy kertomaan kaikki käyttämänsä ominaisuudet ulkoa, niiden mahdollisuudet ja kuinka yhteys kotitietokoneeseen luodaan bussista, kuinka selfien päivitys Faceen sekä koiranpaskaan liukastuneen naapurinmummon uploadaus hipsteri-filtterillä Instagrammiin onnistuu myös; Ei paitsi samaan aikaan, mutta silmät kiinni, kädet taskussa ja puhekomennolla - voi etsiä sankirjasta sanan "tarvita" ja katsoa mitä se tarkoittaa. Samalla sama kaveri voikin sitten tehdä palveluksen ja kääntyä kannoillaan himaan päin. Harmillisesti sekään ei onnistu, ei sitten vittu millään, koska sekin vyötäröläski pitää raitapaidassaan jonnekin A-Studioon raahata kertomaan some-trendeistä.

Suoraan sanottuna vituttaa, että kehityksen tiellä ovat nämä teknologiaa hyväksikäyttävät spedet, jotka eivät itsekkyydeltään näe sen kaikkia mahdollisuuksia.

Joo, ja varmasti moni on eri mieltä, että kyllä erilaisten tarvehierarkia-teorioiden mukaan joku voi tarvitakin sitä puhelinta, kun muuten heittää kuppi nurin.

No sehän se vasta hauskaa olisikin, kun jokainen yksilö saisi ihan itse määritellä mitä hän tarvitsee vedoten omaan hyvinvointiinsa, ja sen perusteella sitten vaatimalla vaatii oikeuksia itselleen. Onnen tavoittelu on toki asia erikseen, mutta JOKU ROTI SENTÄÄN!

Ja miten onkaan niin, että nämä teknologiaa hyväksikäyttävät tuppaavat niin usein olemaan sosiaalisilta taidoiltaan himpun verran ontuvia? Ja usein vielä läskejä tai muuten huonokuntoisia siihen päälle. Nyt kun kerran löysit jonkun tavan yhdistää itsesi asioihin saaden vuorovaikutusta (luultavasti pelien kautta), niin sittenhän sitä on hyvä perustella kaikkialle, että nyt tarttee olla se vimpan päälle päivitetty vehje. Muuten ollaan ulkona ja aika noloahan se tietenkin olisi.

Niin siis tietty jos oikeasti kukaan muu, paitsi sinä ja sun harhaluuloiset frendit välittäisi koko asiasta.

Noh, annetaan raukkojen olla.

Teknologiasta vielä sen verran, että automatisoidaan koko kuljetusala, sen jälkeen suuret osat palvelualoista. Suunnitellaan se suomalaisella insinööritaidolla, jossa käytännönläheisyys yhdistyy toimivaan teknologiseen ratkaisuun.

Myydään se ratkaisu maailmalle, kallistetaan kauppatase roimasti positiiviseksi ja maksetaan velat pois. Samalla voidaan tähän kehittyvään alaan luoda työpaikkoja sekä jopa opintosuuntautumisia. Suomesta tulisi automaation mekka.

Siinä, jos missä olisi teknologian todellinen hyödyntäminen. Luodaan uutta, otetaan teknologian mahdollisuudet käyttöön ja lopetetaan tämä mukanokkela älypuhelinten kanssa nussiminen, joka ei monelle ihmiselle luo oikeasti mitään muuta kuin nopeamman tavan olla keskittymättä olennaiseen.