Jos ei hyvällä, niin pahalla. Tai sitten väkisin.

Onko kukaan oikeasti yllättänyt, kun Suomessa ei saatu läpi jotain innovatiivista ja uraauurtavaa, kilpailykykyä nostavaa aloitetta läpi? Vapaaehtoisesti?

Lähdetäänkö siitä, että nuo pakkasessa palelevat duunaritoppahousut eivät ole ensinnäkään kiinnostuneita mistään kilpailukyvyn edistämisestä. Ei heitä kiinnosta paskan vertaa, tekeekö jokin suomalainen firma lisää voittoa tai saadaanko Suomeen lisää investointeja.

Ei perusduunaria kiinnosta paskan vertaa, mitä Slushissa tapahtuu. Enpä jaksa uskoa, että kovin moni heistä edes tietää, mikä Slush oikeasti edes on.

Miksi siis kukaan olettaisi, että duunareita edustavat ammattiyhdistysjärjestöt olisivat eri mieltä asioista. Toki, sieltä löytyy hieman korkeammin koulutettuja, tai ainakin yleistiedoltaan parempia päättäjiä, mutta eivät he voi jäseniään "pettää".

Eipä auta, näin käy. Viedään pakkolakipaketti läpi (niiltä osin, miten mahdollista) ja lisää lakkoja lienee luvassa. Lähin esimerkki löytyy Kreikasta. Ei sielläkään saatu mitään vapaaehtoisesti tehtyä.

Siinä tilanteessa ei vielä taloudellisesti olla, mutta aatteellisella tasolla sivutaan hyvin paljon sitä, ettei perusduunari jaksa sykkiä maansa puolesta. Ei edes liikahtaa.

Duunarin oikeudet eivät aja yli maan tulevaisuuden varmistamisen. Ketään muuta, kuin duunareita ei kiinnosta heidän etunsa. Ja ehkä vähän vasemmistoliittoa. SDP komppaa kyljessä. Todellisia maan valtiaita ei kiinnosta, ja duunarit tulevat sen näkemään, hyvällä, pahalla tai väkisin.